TIETOVIPU
Räätälöimme ratkaisuja

PELAA LIIKKEELLÄ

PELAA KESKITTYEN JA HARJOITELLEN

Pelaa liikkeellä -ideologian takana on halu saada ihmiset liikkeelle, kukin omalla tavallaan. Tätä tarkoitusta varten Pelaa liikkeellä -kokonaisuus yhdistää pelaamisen ja liikkumisen. Se on kokoelma tietokonepelejä, joita pelataan keholla käytettävillä ohjaimilla. Pelit ovat melko yksinkertaisia luonteeltaan ja soveltuvat mainiosti innostamaan fyysiseen harjoitteluun pelaamisen ohessa. Tärkeimpänä ideana peleissä on luoda kokemus, joka saa pelaajan keskittymään itse peliin, jolloin mahdollisesti vähemmän kiinnostava fyysinen harjoittelu jää ajatuksissa taka-alalle. Pelien rakenne on pidetty mahdollisimman selkeänä, jotta pelimekaniikkaan keskittyminen ei häiritsisi vaadittavaa liikunnallista osallistumista.

Fyysisen harjoituksen luonne Pelaa liikkeellä -kokemuksessa määräytyy valittujen ohjainten mukaan. Ohjaimena voidaan käyttää esimerkiksi tasapainolautaa, laajalle alueelle siroteltuja painikkeita, kuntosalilaitteita, tai vaikkapa vetoköysiä. Tasapainolauta ja kuntosalilaitteet ovat luonnollinen valinta monissa tapauksissa. Erikoisten ohjausratkaisujen avulla on mahdollista luoda myös täysin yksilöllinen peli- ja harjoittelukokemus. Pelit itsessään ymmärtävät tietokoneen nuolinäppäimet ohjauskomentoina, jolloin normaalien painonappien käyttö pelatessa on myös aivan mahdollista.

PELIT

Pelaa liikkeellä -paketissa on tällä hetkellä mukana Keijuralli, Lehmäpeli ja Pujottelupeli. Pelejä on mahdollista muokata, ja aivan yksilöllisten pelien räätälöintikin on mahdollista.

Keijuralli Lehmäpeli Pujottelupeli

OHJAIMET

Pelaa liikkeellä -paketin ohjaimet ovat valittavissa käytön mukaan. Käytettyä tekniikkaa voidaan tietenkin soveltaa myös vaikka aivan tavallisiin tietokone- tai konsolipeleihin ohjaimia muokkaamalla. Tarvittaessa ohjaimet voidaan valmistaa yksilöllisesti. Yleisimpiä ohjaintyyppejä ovat tasapainolauta, keinuhevonen, kuntopyörä ja kuntosalilaitteet.

Tasapainolauta
Tietovipu Ky Puh: 044-0300774 S-posti: info (a) tietovipu.fi Osoite: Jäppilänkatu 19a, 04440 Järvenpää