TIETOVIPU

Räätälöimme ratkaisuja

Ohjaimet

Tasapainolauta

Tasapainolaudan käyttö perustuu painonsiirtoon puolelta toiselle. Perusmalli keikkuu sivusuuntaan, mutta joka suuntaan heiluvan tasapainolaudan käyttö on myös mahdollista.

Kuva teräksisestä tasapainolaudasta

Tasapainolaudat on mahdollista räätälöidä varsin yksilöllisiksi niin rakenteeltaan kuin koristeluiltaan.

Taikasauva

Taikasauvaohjain luo sadunomaisuutta peli- ja oppihetkiin. Erityisellä taikasauvalla osoitetaan tai kosketetaan ohjaimena toimivaa kohdetta, jolloin ohjain lähettää käskyn eteenpäin.

Taikasauvalta voidaan tietenkin poistaa myös mystisyys, ja toteuttaa samalla tekniikalla yksinkertaisesti ohjaus, joka ei vaadi juurikaan ruumiinvoimia. Liittämällä sauvan magneettitunnistus hanskaan tai vaikkapa pyörätuoliin, mahdollistetaan varsin omaleimaisia ja toisaalta esteettömiä käyttöliittymiä.

Muotolaatikko

Muotolaatikko on yksinkertaisesti säiliö, jonka kanteen on tehty erimuotoisia reikiä. Reikiin on liitetty kytkimet, jotka ohjaavat tietokonepeliä, kun sopivan muotoinen kappale pudotetaan reiästä sisään. Ohjain sopii erityisen hyvin ohjattuun toimintaan, jossa tarvitaan motivointia liikkumiseen tai kappaleiden käsittelyyn.

Yksilölliset ohjainratkaisut

Ohjaimista on mahdollista valmistaa myös täysin yksilöllisiä tarpeiden ja halujen mukaan. Tällöin ohjaimina voidaan käyttää vaikkapa keinuhevosta, kirstua tai pyörätuolia. Ohjainratkaisuja voi soveltaa myös esimerkiksi seikkailuratojen tai moniaististen (multisensoristen) tilojen rakentamisessa. Pelin tai tilan ohjaaminen tapahtuu liikkumalla ja kokeilemalla tilassa.

Tietovipu Ky Puh: 044-0300774 S-posti: info (a) tietovipu.fi Osoite: Jäppilänkatu 19a, 04440 Järvenpää